Limfjord hue

DKK 30,00

Denne strikkeopskrift kan strikkes med alle typer garn, uanset strikkefastheder og strikkes efter dine egne hovedmål.

Igennem opskriften skal du foretage nogle meget simple udregninger med din strikkefasthed og hovedomkreds, som giver dig det antal masker du skal bruge til at strikke en limfjord hue som passer dit hoved ud fra det garn du vælger at strikke den i.

Limfjord hue er derfor perfekt til at få brugt lidt af dine garnrester. Du skal have omkring 200-300 m / 100-150 ggram til en hue med en omkreds på 56 cm.

Alt efter din strikkefasthed, ændres der på antallet af masker og dermed antallet af bølger hele vejen rundt. Den lyserødepå billedet er med en strikkefasthed på 20 masker og er strikkes i to tråd merino og 1 tråd merino på pind 4 i glatstrikken og pind 8 i sildeben, og jeg har brugt 3 knapper

Den hvid/orange er strikket på pind 3/6 i hvid uldgarn, med en følgetråd i orange. Her har jeg brugt 4 knapper

Limfjord hue er baseret på fra vores Limfjord-serie, som centrer sig omkring dette sildebensmønster. Disse sildeben skal strikkes på obbent så stor en pind, som den du laver din strikkeprøve på. Laver du derfor en strikkeprøve på pind 3, skal dine sildeben strikkes på pind 6. Der er fordi at sildebenene trækker naturligt trækker sig lidt sammen. Af samme grund er der ikke indregnet en “negative ease” i huen, for at den sidder godt til hovedet. Det sørger sildebenen for helt af sig selv.

Sildebenen strikkes frem og tilbage, hvilket går at der i enden af sildebenen naturligt kommer en løkke, som kan sættes rudnt om en knap. Derfor er det oplagt at tilføje en lille ekstra detalje i ribben, i form af et par knapper. Jeg har her brugt et par af mine håndlavede knapper i hjerteform med rød marmor. Alt efter hvilken pind du strikker dine sildeben på, vil du kunne sætte 2-4 knapper langt ribben af huen.

Hvis du ikke ønsker knapper, kan du også nemt sy denne kant sammen. Til dette har jeg en video, som kan hjælpe dig. Den kan du finde på min youtubekanal: sigknitture.

Hvis du ikke rammer strikkefastheden spot on, kan du prøve at justere på pindenes størrelsen, eller se om du har en mohair-rest, som du kan strikke med.

 

Opskriften er opsat så den let kan læses på telefon eller tablet. Så i stedet for den klassiske printer-venlige a4 sider med to spalter, får du en pdf med stor tekst så det kan læses uden at skulle zoome på telefonen. Hertil er der links videre til vores videoer på YouTube netop dér hvor du skal bruge dem.

 

 

 

Det praktiske:

Størrelse: alle

Pinde: alle

Strikkefasthed: alle

Garn: ca. 400 meter / 200 g garn

 

VED KØB  FÅR DU TILSEND EN PDF MED OPSKRIFTEN SOM ER DESIGNET TIL LÆSNING PÅ TELEFON